Online marketing tools

Jeg elsker at arbejde med online markedsføring.

Uanset den aktuelle disciplin er det næsten altid noget som er fleksibelt både i tid og sted. Der er intet som hindrer sig i at opsætte en Facebook kampagne fra Barcelona, skrive tekster i Los Angeles og lave links midt om natten mens alle andre sover.

Denne artikel handler om de forskellige services, tools og gadgets jeg selv bruger for at lette hverdagen med at arbejde fleksibelt.

Webhosting/webhotel

Har du brug for inspiration til at finde webhoteller i Danmark og udlandet, kan du læse min oversigt over de webhoteller jeg selv bruger.

Har du brug for den korte anbefaling kommer den her: Hvis du skal starte et mindre dansk WordPress website, hvor du ikke i første omgang forventer at få tusindvis af daglige besøgende, er der kun et oplagt valg. Unoeuro tilbyder et super stabilt dansk webhotel som i Bronze versionen koster under 10 kroner om måneden. Der er 1-click install, rigelig plads (5 GB) og ubegrænset trafik og e-mail adresser.

Unoeuro er en del af Zitcom, som også står bag Wannafind. De har en ekstremt effektiv back-end som gør at de kan levere en uhørt høj driftsikkerhed og hastighed for nærmest ingen penge. Det er der ikke andre danske udbydere som kan konkurrere med.

Bluetooth headset til Skype/Viper og telefon

En kæmpe fordel ved online arbejde er at det kan udføres hvor du har lyst, og i høj grad på tidspunkter som passer dig. Du slipper dog næppe uden om at skulle kommunikere med kunder, leverandører og partnere på anden vis end e-mail. Min erfaring er at telefon, Skype og Viper ofte benyttes i flæng, afhængig af om man er et sted med god (og gratis) mobildækning og hvorvidt man har behov for at vise noget med skærmdeling samtidig.

Det er baggrunden for at jeg har valgt et Plantronics Bluetooth headset som både kan kobles på mobiltelefonen og computeren via Bluetooth. Der er aktiv støjreduktion, så jeg kan  tage opkald selv på steder hvor der er ekstern støj. Jeg har valgt et som er lidt klodset sammenlignet med dem som kan sidde direkte på øret i den ene side. Jeg har det bedst med at være skærmet fra alt udefrakommende når jeg snakker med folk, men hvis man skal være mere mobil er det nok bedre med en mindre model.

Et headset med fornuftig mikrofon virker i øvrigt også fint hvis man skal optage videoer eller webinars, hvor lydkvaliteten ikke er så vigtig at man skal have en decideret podcast mikrofon. I en snæver vending fungerer de acceptabelt som høretelefoner til musik og podcasts med en fornuftig batteritid omkring 10 timer. Skal du have noget mere specifikt til musik kan du se efter dedikerede Bluetooth høretelefoner.

Opgavelister og projektstyring

Asana

Trello

Moleskin eller anden notesbog

Tools til linkbuilding

Ahrefs.com

Majestic.com

SEMrush.com

Kwfinder.com

Tools til onpage SEO og keyword research

Storybase.com