Tør du tage chancen?

Der er utrolig mange ricisi forbundet med at starte egen virksomhed, men har du gå-på-modet og den gode idé, så er der ingen grund til at være bange – Er du derimod lidt i tvivl, skal du måske tænke lidt mere, over den store beslutning det er, at starte egen virksomhed.

I dette indlæg vil vi komme ind på to spørgsmål, du bør stille dig selv, før du tager det første skridt til at starte egen virksomhed, samt præsentere noget data for hvorfor mange aldrig kom igang. Dette indlæg er til for at oplyse og informere – Ikke for at skræmme dig til ikke, at starte egen virksomhed.

Er det for sent at starte?

De fleste store virksomhedsledere startede deres første virksomhed, da de var meget unge. Bill Gates startede fx sin første virksomhed som 17-årig, og er sammen med mange andre store erhvervsledere startet meget ungt. Der er mange fordele ved at starte ungt, men bestemt også mange ulemper – Af fordele er det blandt andet utrolig nemt, at få god PR via div. medier, men af ulemperne er der fx at du, alt andet lige, ikke har den store erfaring med erhvervslivet, som dem der allerede har været på jobmarkedet i flere år.

Hvad er din undskyldning?

Der er blevet foretaget en undersøgelse blandt 549 succesfulde virksomhedsejere, hvor der er blevet spurgt til hvilken undskyldning, de hører oftest, når folk ikke tør starte egen virksomhed. Vi vil her præsentere de tre mest populære undskyldninger;

“Jeg tør ikke tage chancen”

Det er helt klart en god undskyldning, at man ikke tør tage chancen – For der kan nemlig gå mange ting galt, når man starter egen virksomhed. Selvom der er flere forskellige ting, du skal passe på med, når du starter egen virksomhed, så skal du ikke være bange for at tage springet. Hvis det lykkedes, og du så småt begynder at skabe lidt omsætning, så føles det fantastisk at kunne skrive “selvstændig” på CV’et.

“Jeg har ikke tiden til det”

Denne problemstilling møder man ofte ved folk, der ikke er helt unge længere, de har måske stiftet familie, købt eget hus og har travlt med deres fuldtidsarbejde. Mange glemmer helt, at man som selvstændig disponerer 100 % over sin tid – Du behøves ikke at starte med at arbejde kl. 08:00, og du behøves ikke at stoppe kl. 16:00. Du bestemmer fuldstændig selv! Du kan vælge udelukkende arbejde om eftermiddagen og aftenen, hvis du har det bedst med det, du kan selvfølgelig også bare vælge den klassiske 08:00-16:00, hvis det er det du er mest tryg ved.

“Jeg har ikke råd”

Det er fair nok, at man mener, at man ikke har råd til at starte sin egen virksomhed. Der er nemlig utroligt mange udgifter forbundet med at oprette en virksomhed, specielt hvis det er den første du starter. Har du allerede startet en virksomhed op, vil du opleve, at du ikke begår mange af de begynder-fejl, du gjorde første gang, og derfor kan du være sikker på, at du ikke vil nærme dig samme beløb i etableringsomkostninger.

Comments

  1. Jeg er helt enig i at det kan være et stort spring at blive selvstændig. Men jeg er af den holdning at det er fordi at folk har en gammeldags tilgang og ikke bruger de mange muligheder internettet tilbyder.

    Den gammeldags tilgang: Folk tror stadig at du skal satse alt og gå 100% selvstændig fra starten, men det er efter min overbevisning, helt forkert. Idag er der så mange freelance muligheder hvor du kan prøver dig selv af i forskellige brancher. Hvis du kan tjene gode penge på den måde ved siden af dit job, så er du måske klar til at sige dit job op, ikke før.

    Muligheder på internettet: Idag er der 100 forskellige platforme der giver dig mulighed for at blive en form for selvstændig, uden at skulle satse alt for at komme igang. Gå på ebay, fiverr osv. så finder du ud af at du kan starte idag uden problemer.

    Personligt arbejder jeg selv hos handyhand.dk der er en markedsplads for håndværker jobs. Så hvis du ønsker at blive selvstændig inden for en håndværkerbranche, så gå på http://handyhand.dk/hh og opret dig som handyhander og få adgang til over 800 åbne opgaver. Det er en nem måde at få en masse nye kunder.

Speak Your Mind

*