Du skal ikke gøre det for pengenes skyld

Mange tror, at alle iværksættere tjener masser af penge, og lever det gode liv – Og det er der da også nogle, der gør. Størstedelen af de iværksættere vi har, lever dog hverken i luksus eller sus og dus, de kæmper derimod for at holde liv i deres virksomhed, kæmper for at skabe overskud, kæmper for at de på et tidspunkt kan være én af de succesfulde iværksættere, der kører Mercedes, og har en ferielejlighed i Spanien.

Størstedelen af de virksomheder der bliver skabt i Danmark, når aldrig rigtigt at blive til noget, i stedet oplever mange af stifterne at gå konkurs og skylde en masse penge væk. Selvom du har en super idé til en ny virksomhed eller et nyt koncept, så skal du ikke tro, at pengene bare kommer til dig. Mange tror, at de med egen virksomhed skal til at tjene kassen, men oplever at der faktisk sker det modsatte – De har svært nok ved bare, at skabe omsætning.. Og at få skabt overskud virker helt umuligt.

Det er ikke nemt, at starte ny virksomhed, og derfor skal du virkelig også tænke dig om, før du måske kvitter dit nuværende fuldtidsjob, og går all-in på iværksætterdrømmen. Hvis du stadig går med overvejelser om at få ført din idé ud i livet, så vent et par måneder, så du kan få sparet lidt penge sammen, til hvis det nu ikke går så godt som ventet. Det er absolut ikke sikkert, at du får skabt overskud de første par måneder, og derfor kan det måske også blive en nødvendighed at optage et lån i banken.

Fælles for dem som starter egen virksomhed udelukkende på grund af, at de gerne vil tjene nogle penge er, at de ofte ikke magter alle de ting der skal til, for at drive en succesfuld virksomhed. De fleste iværksætter virksomheder starter op som en enkeltmandsvirksomhed, da mange iværksættere nyder den ultimate frihed der er, ved kun at være ene mand på skuden. Ved kun at være en enkelt “ansat” i hele virksomheden vil man hurtigt opleve, at man ikke er lige skrap til alle funktionerne i virksomheden, og derfor prioriterer det man synes er sjovest at arbejde med. Måske synes du at markedsføringen af din virksomhed er super fedt at arbejde med, men samtidig skal du huske på, at der også skal foretages indkøb, laves regnskab og andre vigtige ting.

Ved at have mindsettet “Jeg skal tjene en masse penge” fra start, så vil man naturligvis være sparsom, med de udgifter man skal foretage, og det er igen én af de steder hvor det ikke er så smart at være forsigtig. Selvfølgelig skal du ikke købe den dyreste kontorstol, når du startede virksomhed igår, men samtidig skal du også passe på dig selv (og din virksomhed) og købe noget af ordentlig kvalitet – Det holder for det meste også længere.

Så konklusionen på dette indlæg er, at hvis du overvejer at starte egen virksomhed, så gør det for guds skyld ikke fordi du mangler penge, men fordi du brænder for din idé, og tror på at det bliver stort!

 

Speak Your Mind

*