Er du en driftig iværksætter fordi du har startet en blog?

Jeg vil godt starte med at undskylde på forhånd. Denne artikel er ikke for dem der ikke kan tåle sandheden eller for dem som helst vil have, at tingene bliver pakket ind. Det er ikke min stil, så nu er du advaret.

Kan du godt lide at høre tingene som de er, så læs endelig videre. Artiklen er rettet mod alle der har startet eller påtænker at starte en blog og som kunne være tilbøjelig til at tro, at en blog har noget med iværksætteri at gøre.

Hvorfor skal man have en blog?

Du har måske hørt historier om svenske piger der tjener en masse penge på at blogge om deres liv og dagligdag. Det lyder sikkert attraktivt, men jeg kan love dig, at det ikke har været nemt og at de er hjulpet gevaldigt af deres udseende. Hundredvis hvis ikke tusindvis af andre bloggere (drenge og piger) har forsøgt at gøre dem kunsten efter, men har fejlet fatalt.

Dermed ikke sagt, at du ikke skal starte en blog. Det synes jeg er en fin ide og jeg skriver selv en blog omkring online markedsføring og andre relaterede emner som falder mig ind. Forskellen på min blog og mange af de andre der findes derude er, at den ikke er startet med et mål om at gøre det til en forretning eller at tjene penge i det hele taget.

Den blev startet fordi jeg har en passion for emnet og fordi jeg havde brug for et centralt sted at nedfælde mine tanker og gemme links til spændende tjenester og artikler jeg fandt rundt om på nettet. Jeg havde aldrig drømt om, at den ville hjælpe mig med at få bygget et navn for mig selv indenfor online marketing og SEO verdenen i lille Danmark.

Så mit allerførste råd er, at du kun skal starte med at blogge hvis det er fordi du har noget vigtigt og spændende du gerne vil dele ud af. Det skal ikke være for pengene. De skal nok komme senere hvis du er god til det du gør og lærer at skabe dig nogle gode netværk.

Tro ikke at det er let

Desværre har mange (specielt amerikanere) været slemme til at få konceptet med at tjene penge på internettet til at virke ”nemt”. Det er absolut ikke nemt og det kræver en masse arbejde, tid og flid for at du kommer til at få succes med det. Hvis du tror at du kan nøjes med en time om ugen (i stil med det du bruger på din dagbog), så kan du godt tro om igen.

Specielt i starten hvor det hele er nyt, skal du regne med at bruge gerne et par timer alle hverdage og endnu flere timer i weekenden for at komme godt fra start. Er du ikke villig til at lave sådan en aftale med dig selv, så er iværksætter måske ikke det du skal kaste dig over.

Det er helt ok at gå på arbejde, tjene sin løn og bruge sin fritid på familie, venner og hobbyer. Skal der bankes en forretning på benene, så skal der altså arbejdes for det.

Der ER ting der kan få det hele til at gå hurtigere

Det er klart, at skal du lære alting selv og lære det fra bunden, så kan du komme til at spilde en masse tid på dumme ting som ikke gavner dig særlig meget. Derfor er mit råd også, at lære mest muligt fra dem som har gjort tingene før dig. Lær af andres fejl og andres succes’er.

Til det formål vil jeg blandt andet tillade mig, at anbefale marketing podcastet TIG. To eksperter tale om alt fra søgemaskineoptimering til hvordan du outsourcer billigt til østen. Der er mulighed for at stille spørgsmål gratis og få svar tilbage fra folk med over 10 års erfaring. Fik jeg nævnt at det var gratis?

Når du lytter til de forskellige podcasts, så sørg for at have pen og papir ved hånden. I alle afsnit bliver der nævnt andre gode ressourcer som du kan lære fra. Nogle af dem koster penge, mens andre er gratis og blot kræver at du bruger tiden på at læse dem.

Bør iværksættere have en blog?

Til slut vil jeg lige besvare spørgsmålet omkring hvorvidt iværksættere bør have en blog. Det korte svar er ”nej”, mens det lange afhænger af en masse forskellige ting.

Vil du starte noget op på nettet, så vil jeg mene, at en blog kan være en rigtig god vej til at skabe en masse kontakter til folk der kan hjælpe dig videre i projektet. Det kan være med erfaring og ideer, men det kan også være, at du finder en samarbejdspartner som kan nogle af de ting som du ikke selv kan.

Personligt er jeg super glad for at jeg kom i gang med en blog og at jeg har holdt den i live så længe som jeg har. Den har hjulpet mig til at møde en masse interessante mennesker som på den ene eller den anden måde, har hjulpet mig til at nå det punkt hvor jeg er i dag. Og det er absolut ikke noget at kimse af.

Speak Your Mind

*