Fladskærme mod affugtere…

Når du for første gang beslutter dig for at starte egen virksomhed med fokus på at tjene penge på nettet, er der to naturlige vinkler at tage. Du kan fokusere specifikt på et marked du forventer der er penge i, eller du kan vælge at starte op med et emne du har passion for. I denne artikel kigger vi på et par eksempler fra min bekendtskabskreds, og resultatet er nok ikke hvad du ville forvente.

Rigtig mange som starter fra bunden af med et ønske om at tjene penge på nettet leder efter en niche hvor der er et stort marked, gerne med dyre produkter. Denne tilgang burde være garant for en fornuftig indtjening, hvis ellers ikke der er så meget konkurrence, at du ingen besøgende får.

Case 1 – AV Blog

På den baggrund har jeg forsøgt at hjælpe min gamle ven Kim med at skabe en form for indtjening på en teknologibaseret blog, som  han har kørt et par år, baseret på sin passion for fladskærme og Hi-Fi. Du kan se hans test af LED fladskærme fra Samsung og plasma skærme fra Panasonic på www.av-blog.dk.
Efter min bedste vurdering er der tale om indhold af meget høj kvalitet, og det er no0gle meget lange artikler. Det viser sig da også at der kommer en masse besøgende og læser artiklerne, og bliver på AV Blog temmelig længe. Jeg havde derfor en klar forventning om at der måtte være gode penge at hente i at reklamere for fladskærme. Der bliver trods alt solgt omkring 600.000 fladskærme om året, med en pris på 5-10.000 kroner.
I praksis har det dog vist sig, at de fleste som læser om fladskærme på nettet blot samler information, hvorefter de går i en butik og køber skærmen, eller finder den billigste forhandler på Pricerunner. Derfor er der også meget få som reklamerer med salg af fladskærme gennem Adsense, og indtjeningen på fladskærme er så lille, at det er nærmest umuligt at få en affiliate aftale i stand.

Case 2 – Affugtere

En anden bekendt har startet et lille website, hvor han skriver om de forskellige affugtere på markedet. Affugtere er de apparater som man typisk har stående i kælderen for at forhindre at man får mug og skimmel i sine møbler. Den suger simpelthen vand ud af luften når den kører. På dette website om affugtere har jeg hjulpet lidt til med at placere reklameblokke og finde affiliate aftaler. Det viser sig, at affugtere er en type apparat, hvor der er langt flere som er i markedet for at købe en når de har lavet lidt indledende research.

Hvem tjener så flest penge?

Med ca. 8 gange så mange månedlige besøgende, som i gennemsnit bliver dobbelt så længe på websitet, skulle man tro at AV Blog ville være i stand til at generere en højere indtjening end affugter siden. Det er dog ikke tilfældet. I absolutte tal er indtjeningen på begge websites forsvindende lille men i forholdstal genererer 1/8 af trafikken på affugter siden ca. dobbelt så meget indtjening som fladskærms siden.

Moralen er altså at det ikke er nok bare at finde et marked hvor der bliver solgt en masse dyre produkter. Du er pinedød nødt til at se om der er reklamekroner eller gode affiliate aftaler før du går i gang med at planlægge dit website.

 

Speak Your Mind

*