Maj Wismann – Al begyndelse er svær

Første gang jeg stiftede bekendtskab med Maj Wismann var gennem Mikael Rieck og Søren Riisagers podcast The Industrious Geeks, hvor Maj tilbage i 2012 var gæst og fortalte om hvordan hun solgte digitale produkter via nettet. Det var en super spændene episode af en i øvrigt fremragende podcast serie, og som jeg erindrer snakken, endte Maj stort set med at overtage samtalen.

Maj WismannSiden da har jeg haft fornøjelsen af at møde Maj på Workaway Camp i Spanien, og der er i Majs gode selskab røget en del rødvin og G&T ned efterfølgende. Det som gør Maj ekstraordinært spændende er at hun ikke blot har pakket sin ekspertise i sexologi ned i enkle og salgbare produkter.

Hun har faktisk gjort det så godt, at hun gennem onlinebiz.dk lærer andre at pakke deres viden ned i digitale produkter og sælge dem på nettet. Det gør hun med stor succes til trods for at hun ikke har en teknisk baggrund i online markedsføring.

Jeg kan varmt anbefale dig at følge med i hvad Maj generelt går og laver – det er no nonsense online forretning når det er bedst. I denne sammenhæng tager Maj dig med helt tilbage til de første spæde skridt – som bestemt ikke var lige succesrige allesammen.

Da jeg startede min hjemmeside www.websexolog.dk tilbage i det tidlige 2011, anede jeg ikke en dyt om, hvad online markedsføring overhovedet var! Jeg havde tilbage i 2009 lavet nogle Mp3-filer, jeg rigtig gerne ville sælge online. Jep, det vi i dag kalder online produkter, digitale produkter, E-kurser, online workshops osv.

Jeg havde fået ideen til kurserne fra en kollega og havde faktisk tænkt over det længe. Men da jeg læste et par bøger om iværksætteri for kvinder, og begrebet ”passiv indkomst” blev nævnt som ”det nye sort”, så var jeg helt og aldeles solgt!

Det skulle jeg bare. Jeg kunne hjælpe andre uden at være til stede, de kunne slippe MEGET billigere, end hvis de skulle købe konsultationer og jeg kunne tjene penge på kurserne igen og igen. Ja, ifølge bogen skulle jeg ”blot” lave kurser, så ville det sælge sig selv.

Den lader vi lige stå lidt…..

Hvis du bare ved en smule om online markedsføring og om, hvordan en hjemmeside virker, så ligger du nok og ruller rund af grin over mig nu.

Det interessante er jo, at når ”såkaldte” eksperter udtaler at ”så laver man lige et online produkt, og så ligger det som passiv indkomst resten af end liv, det er VIRKELIG nemt”, og de påstår, at de har set adskillige eksempler på det, så er det svært at tro på, at det IKKE skulle være sandt.

Første tanker er jo ikke, at nogen måske drejer lidt på sandheds-knappen. Ikke for mig. Dengang. Sidenhen blev jeg godt nok klogere.

Nå, men tilbage til historien!

Jeg fik lagt mine lydkurser online, ventede i spænding, ventede lidt mere, og ventede…..

1Og der skete ikke en skid. Nada. Njet. Nothing!

Og så kom frustrationerne. Helt vildt. Jeg blev ked af det. Følte jeg ikke var god nok. Følte at jeg havde spildt min tid. Følte at den drøm om at have passiv indkomst nok aldrig blev til noget alligevel. Og ja, jeg tudede også! For jeg havde jo gjort alt det de havde sagt jeg skulle gøre. Og endda mere til. Og endda grundigt. Så hvorfor virkede det ikke.

Og som den snu online marketer du med garanti er, så har du nok allerede kramper i maven af grin over min naivitet og tænker: ”jamen for filan Maj, der skal jo trafik ind på sådan en hjemmeside” – og ja, det skal der. Og det ved jeg i dag. Men dengang…..

Næææ… Bare man havde en hjemmeside, så skulle det nok sælge sig selv. Trafik! Hvad er det overhovedet… Total online rookie, og lyttede tydeligvis til alle de forkerte mennesker, eller i hvert tilfælde til mennesker som brandede sig selv som mentorer for kvindelige iværksættere med MASSER af erfaring og guldkorn. Altså lige bortset fra, at de ikke vidste en skid om online markedsføring. Måske det allervigtigste at vide noget om, når man har en hjemmeside, hvor man gerne vil sælge noget. Det var også samme mentorer, der udtalte at ”Så laver man lige en webshop med børnetøj, det er SÅ nemt og så tjener man gode penge resten af livet”…..

Hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det det nok også…….

Nå, tænkte jeg så, jamen så må jeg jo finde ud af, hvad der SÅ virker. For jeg er en stædig kamel! Og jeg VILLE have, at det skulle virke! Jeg VILLE have det til at virke. Og nød lærer som sagt nøgen kvinde at spinde. Eller noget i den dur. Så jeg måtte op på hesten og undersøge sagen.

Og det kom i små ”videns-pakker”. En af gangen. Små trin. Nåeee…. Det der SEO virker faktisk! Nåeee….. Gud, det giver mening at få folk på mit nyhedsbrev (husker TYDELIGT da jeg på en aften solgte kurser for 8.000, fordi jeg kørte en kampagne på et online kursus til halv pris – og ja, jeg åbnede en flaske champagne). Så kom der konverteringsoptimering på (Tak Morten Vadskær). Nåeee Google Analytics…. Gud kan man også bruge Webmaster Tools….

Stille og roligt lærte jeg nyt. Eller det vil sige. Nogle uger gik det edderbankeme stærkt! Der var lige en periode på et års tid, hvor indlæringsprocenten var PÆNT høj i perioder! Og det hele skulle jo implementeres, for ellers virkede det ikke.

Det var som at lære et helt nyt fag i skolen. Et fag, der skulle bruges i praksis. Et fag, der skulle sikre min drøm om at leve af mine online kurser. Ikke bare leve, men leve godt.

Få sexlysten tilbage - Find gnistenI juni 2013 lukkede jeg min praksis og droppede at sidde med klienter, og kunne konstatere, at jeg endelig havde fuldstændig styr på min online markedsføring. Endelig. Og at det virkede. Og stadig virker. Når jeg sover. Når jeg er på ferie. Når jeg er på bryllupsrejse. Jeg har skabt en hjemmeside, der arbejder for mig døgnet rundt. Uanset, hvad hulan jeg så laver eller hvor jeg er henne i verden.

I dag lever jeg af min online forretning. Og jeg lever godt! Og nej, jeg ligger ikke på den lade side, for jeg har jo opdaget, hvad der virker, og hvad der ikke virker. Jeg ved nøjagtig, hvilke knapper jeg kan og skal skrue på, for at gøre min bundlinje endnu sjovere.

Og hvem vil ikke have en sjovere bundlinje?

Jeg vil i hvert tilfælde gerne. Og jeg er i gang med at kopiere hele mit danske koncept og overfører det til det internationale og engelsktalende marked. Og indtil videre går det godt. Jeg har ca. 1200 besøgende på min internationale side hver måned, og får ca 10 nye læsere på mit nyhedsbrev om mdr. og jeg tænker, at det bliver rigtig sjovt nu, hvor jeg har fået mere tid frigivet til at give den yderligere gas på det marked.

Jeg kan tage mine erfaringer fra det danske marked, og tage alle de ting jeg gør her, der virker og så gøre det på engelsk. Det er sjovt! Det er en leg. Og det er nervepirrende. For hvad nu hvis…. Mine egne forventninger er faktisk lave, jeg har i den grad haft opskruede høje forventninger på det danske marked godt hjulpet på vej af alle de selvbestaltede coaches, jeg lyttede til i starten. Så ingen forventninger, bare spænding og nysgerrighed og begejstring, hvis det lykkedes.

Jeg håber det.

Det kunne fandeme være skægt!

Speak Your Mind

*