Pas på med at nyde det for længe

Som iværksætter er det ofte opstarten af sin nye virksomhed, man synes er mest spændende, at arbejde med. Når man ser sin virksomhed komme i vækst, og vokse sig større og større, så sker der altså bare ét eller andet som gør, at man bliver super glad.

Når man starter ny virksomhed op, er der ofte fokus på hvordan, man kan komme igang med at tjene nogle penge, hvilket for de fleste nok ikke sker den første dag, man starter op. Når virksomheden så så småt er kommet igang med at tage sin form, og der er begyndt at komme lidt omsætning, så tænker mange at det bliver en kæmpe succes, og at de bare skal fortsætte derud af.

Din virksomhed skal passes og plejes

Problemet med at blive ved med at køre på denne “rus” er, at man glemmer, at der altså er andre tal end omsætningen. Specielt mange unge iværksættere bruger løs af de første penge, de begynder at tjene – Og det kan altså hurtigt komme til at blive noget værre noget, hvor man måske til sidst bliver nødt til at tage et lån, for at få det hele til at køre rundt igen.

Man skal selvfølgelig have lov til at fejre, at ens virksomhed er begyndt at tjene nogle penge, men det må altså ikke vare for lang tid. Hele processen med at starte virksomhed er ikke noget man skal gøre for blot for, at skabe lidt omsætning, og så bagefter blot lade den ligge og tjene minimalt. En virksomhed er noget du skal passe og pleje, som var det dit barn.

Hvis man hører til en kategori af folk, der elsker at starte noget op, for derefter at lade det ligge og simre, så er en virksomhed nok ikke lige det man skal give sig i kast med – Eller så skal man i hvert fald være flere på teamet, for ellers vil det helt sikkert gå fuldstændig galt.

Har tal aldrig rigtig sagt dig noget, men elsker du at arbejde med at sælge og markedsføre din virksomhed? Så få for guds skyld ansat en person til, at tage sig af alle de arbejdsopgaver, som du ikke synes om, så du kan arbejde med netop det som du elsker at lave. Det som du elsker at lave så meget, at du startede en virksomhed op omkring netop dette.

Vær ikke bange for ikke at gøre alt arbejde selv

De fleste iværksættere elsker at lave alt selv, og det er da også fedt at kunne være sin helt egen lykkessmed uden nogen som helst anden til at påvirke, hvordan ens egen virksomhed skal køres. Disse mennesker oplever dog tit, at deres virksomhed efter noget tid ikke er så sjov at arbejde med, som i starten – De kedelige arbejdsopgaver hober sig stille op, og hele den lykke man havde i opstartsfasen er så småt ved at fase ud, fordi man ikke længere elsker det man laver.

Du behøves selvfølgelig ikke at ansætte en person til at foretage de mindre spændende opgaver, du kan også blot vælge at benytte dig af div. freelancere, og på den måde få alle de sjove opgaver til dig selv.

Speak Your Mind

*