Outsourcing: Hvad jeg bruger i stedet for Fiverr

Der er nu under tre uger til 4. udgave af  Workaway giver en række iværksættere helt uforlignelige muligheder for at arbejde og netværke i fuld koncentration i bjergene nord for Barcelona. I den anledning giver vi ordet videre til Mads Phikamphon, som ud over at være veteran i Workaway sammenhæng også skriver inspirerende  indlæg om kost, søvn og personlig effektivitet på sin blog genvejen.dk.

For et par dage siden læste jeg her på bloggen en post om outsourcing via Fiverr. Jeg brugte også selv Fiverr i stor stil på et tidspunkt, men i dag er jeg mere eller mindre gået væk fra det.

Hvorfor jeg ikke længere bruger Fiverr

Jeg outsourcer stadig i stor stil, så det er ikke derfor jeg ikke længere bruger Fiverr særligt meget. At jeg ikke længere bruger Fiverr skyldes derimod to helt andre ting:

 • Det er ikke længere muligt at linkbuilde som et svin og så ranke for både det ene og det andet i Google. Det betyder at der er en masse Fiverr gigs der ikke længere er interessante, uanset hvor fantastiske de ellers var for et par år siden (dvs. inden Google strammede hjælmen).
 • Det er svært at finde stabil arbejdskraft på Fiverr. Udbyderne af de forskellige gigs kommer og går, så der er ingen garanti for ens stjerner bliver ved med at være til at få fat i. Og problemet bliver bestemt ikke mindre når man ikke har folks email, men kun deres Fiverr brugernavn at gå efter.

Outsourcing af udviklingsopgaver

I stedet for Fiverr, så er jeg gået over til at hyre folk andre steder.

Til udviklingsopgaver, så hyrer jeg kun folk per projekt. Det kan godt være jeg hyrer folk til andre opgaver på timebasis eller månedsbasis, men det synes jeg er alt for farligt ifht. udviklingsopgaver. Hyrer man folk på timebasis eller månedsbasis til udviklingsopgaver, så har tingene en tendens til at løbe løbsk, så ens projekter bliver langt dyrere end man lige havde regnet med.

Og oven i det, så er der også en tendens til projekter på timebasis eller månedsbasis tager længere tid at få gjort færdigt (da de folk man outsourcer til ikke har den samme interesse i at blive færdige i en fart, som de har hvis de er hyret til projektpris).

Flere af de udviklere jeg bruger har jeg fundet på Digital Point. Kigger du i underforummet Services/Programming, så kan du finde masser af billige udviklere. Fx. har jeg fundet min faste PHP udviklere der – og han har netop tilrettet et WordPress plugin for blot $20 🙂

Outsourcing af andre opgaver

Det er især ifht. udviklingsopgaver at jeg er overfølsom overfor at hyre folk på timebasis eller månedsbasis. Men til andre opgaver, så synes jeg det passer glimrende at gøre sådan. Det gælder fx. til dataindsamling og behandling, som der er ret meget brug for ifht. mit projekt Cykelvalg.

Til dataindsamling og behandling ifht. mit tidligere projekt Find Hold har jeg hyret en filippinsk dame på fuld tid (40 timer/uge). I starten arbejdede hun på akkord (fast pris per klub hun fandt), men pga. de mange tusinde klubber der skal med på Find Hold, så viste det sig hurtigt at det bedre kunne betale sig at hyre hende på månedsbasis.

Så nu betaler jeg hende ca. 1500 kr om måneden for at arbejde fuld tid, hvilket må siges at være alle pengene værd.

Havde jeg betalt lidt mere, så kunne jeg sikkert også have fundet en medarbejder der kunne andet end kun dataindsamling og behandling. Fx. en der også kunne lave grafik i Photoshop, hvilket jeg fx. har brug for til ikonerne på kortene på Find Hold (lige nu betaler jeg for ikonerne enkeltvis til en grafiker jeg har fundet på Digital Point).

Næsten uanset hvad du søger, så vælter det med billig arbejdskraft fra Filippinerne på onlinejobs.ph.

Min filippinske medarbejder taler selvfølgelig ikke et ord dansk, men så er det godt at hun er gode venner med Google Translate. Og fordi hun er det, så kan hun sagtens tage et kik på en sportsklubs hjemmeside og finde ud af hvad klubben hedder, hvad adressen er, etc.

Sådan outsourcer jeg så meget som muligt

Jeg prøver at outsource så meget jeg kan. Jeg har derfor tilføjet kolonnen “outsourcing” til det regneark hvor jeg samler min tasks. I den kolonne skriver jeg om tasken kan outsources eller ej – og hvem den evt. kan outsources til (jeg har outsourcet i flere år, så jeg har mine stjerner som jeg ofte benytter).

Regneark til at holde styr på outsourcing

På den måde kan jeg sikre mig, at jeg får outsourcet alt hvad det er muligt at outsource. Og så kan jeg bruge min tid på det som kun jeg kan, på konsulentarbejde* som betaler rigtig godt og på at være udenfor og nyde det er blevet sommer 🙂

*) som konsulent tryller jeg med C#/.NET programmering (og hvis du undrer dig over hvorfor jeg som programmør outsourcer udviklingsopgaver, så skyldes det simpelthen at det ofte bedre kan betale sig. Hvis koden ikke er alt for indviklet eller svær at forklare, så er det noget andre folk kan tage sig af for billige penge. Ikke mindst hvis jeg først gør mit til at opdele koden i selvstændige moduler som jeg så sætter sammen til sidst).

Comments

 1. Må tilstå jeg stadigvæk er bruger hos Fiverr, jeg køber dog ikke links derfra af samme årsag som din.
  Men så bruger jeg dem til at finde oversættelses gigs på siden, det vil sige faktisk kun oversættelser fra engelsk til dansk.
  Her mest fordi det er billigt og jeg har ikke tiden til det selv.

  Dertil bruger jeg en inder til alle mine engelske artikler, posts, billeder osv., jeg fandt ham via et lignende forum og har brugt ham / hans team siden sommer sidste år.
  Men uanset om det er en inder eller en filippiner, så gælder det om at finde en stabil mand/kvinde som kan levere gang på gang.

  Jeg mangler forresten en til at udvikle et par app´s til min på android platform, så hvis du kender en billig/god filippinske udvikler så du gerne skrive et link til en profil.

 2. Hej Jimmy,

  Kender ikke lige nogen Android udviklere. De eneste udviklere jeg har brugt har været WordPress udviklere o.lign.

  // Mads

 3. Jeg har få gange brugt Fiverr men kvaliteten er bare ikke højt nok.. Jeg bruger bla. elance og freelancer til at finde arbejdskraft til outsourcing opgaver.

 4. Jeg er også gået fra Fiverr

Speak Your Mind

*