Sådan får du de bedste mærker i din webshop

Et par dage var alt hvad det krævede før vi fik to mails, som udtrykte stor tilfredshed med den seneste gæsteartikel om produktivitetstips, og retmæssig brok over at det ikke var muligt at skrive kommentarer til den. Tak for det.

Fejlen som fjernede muligheden for at kommentere er nu fikset, og som et plaster på såret bringer vi endnu en artikel skrevet af Jens. Denne gang handler det om hvordan man som en mindre webshop kan overtale de tunge brands til at få lov at sælge deres varer. Vi giver ordet tilbage til Jens.

Jeg bliver ofte spurgt: ”Hvordan får du altid de bedste mærker i dine forretninger”? Det kan være en vanskelig opgave, hvis man ikke ved hvordan man skal gribe den an. Her deler jeg lidt tips og tricks til hvordan jeg altid har haft de bedste mærker.

Jens_jakob_andersenMit navn er Jens Jakob Andersen og jeg driver i dag to forretninger, som begge beskæftiger sig med E-handel. De er begge skabt på baggrund af iværksætteri og tanken om at skabe noget, der er sjovt, udfordrende og som giver økonomisk mening. Den ene hedder iloebesko.dk og den anden hedder blacksnow.dk. I denne artikel vil jeg primært dele viden fra blacksnow og nogle af mine tidligere forretninger inden for løb og sport.

Ændr dit mindset – stop med at vær egoistisk og snæversynet

Jeg har ofte oplevet mig selv være snæversynet. Alt handler om én ting. Der er mange fordele ved at være fokuseret omkring et emne, men af og til vil du også begrænse dig selv.

Hvis du formår at se tingene fra andre personers perspektiv, vil du hurtigt opleve hvad du kan få folk og forretninger til at gøre for dig. Angående leverandørerne, skal du tænke:

 • Hvad kan jeg tilbyde dem, der gør at de gerne vil ligge i min forretning?
 • Er min forretning et godt match for det brand de har opbygget?
 • Har de nogen grund til at tro på at deres mærke bliver en succes i min forretning?

Hvis du kan få et godt udfald af de 3 spørgsmål, så er du kommet langt – rigtig langt. Lad mig demonstrere med et eksempel.

Blacksnow skiudstyr på nettetSådan er min approach…

Hvis du er nyopstartet skal du ikke regne med at du fra dag 1 kan gå ud at få alle de bedste mærker i din forretning – med mindre du har noget helt unikt at tilbyde dem. Hvis du kan sige til Oakley at du i forvejen har lavet aftaler med Salomon, GoPro, Hestra og andre premium skimærker, så er det naturligvis nemmere. I Blacksnow startede vi ud med mange gode mærker, fordi vi havde opbygget et godt brand, som mærkerne ønskede at være en del af. For nyligt fik vi Hestra skihandsker, som var en vigtig sejr. Den dag i dag har vi alle de mærker vi ønsker, og har aldrig problemer med at få nye mærker ind – netop fordi vi har opbygget det brand vi har.

Har du ikke det, så er det lidt op ad bakke. Start i de små. Find mindre mærker, som har mere brug for salg end de store. Når du kontakter en potentiel ny leverandør skal dit mål være at sætte et møde op. Fortæl over telefonen (ikke email), at du gerne vil vise og drøfte med dem, hvordan de kan få noget ud af det koncept du har startet.

Blær dig endelig med de lækre aftaler du har lavet, det sprøde design, der forhåbentlig allerede er previews af, og hold ikke igen med at fortælle dem hvor mange penge du har og hvor ambitiøs du er.

 Tror du din leverandør gerne vil se sit mærke på dette vildt sprøde powder billede? Ja tak!

Mon leverandøren gerne vil se sit mærke på dette vildt sprøde powder billede? Ja tak!

Hvis du IKKE kan få dem du vil have

… så kan du starte på parallelimport. Inden for EU er der frie handelsgrænser. Det er et af de primære formål med EU. Det betyder at du må handle lige så tosset du vil med andre lande, der er medlem af EU.

Inden for løbebranchen er der ingen tvivl om at løbesko i udlandet i mange tilfælde kan være billigere. Det er ikke altid lige nemt at lave en aftale med Asics og deres løbesko, hvis de på forhånd kan regne ud at du vil dumpe priser. Derfor kan en udvej være at købe varerne hjem fra udlandet. Det er noget jeg personligt har benyttet mig af i stor stil – og med stor succes. På iloebesko.dk sælger jeg ikke fysiske varer – dog arbejder jeg også her meget tæt sammen med leverandørerne, hvilket giver mange muligheder senere.

Jeg vil for alt i verden forsøge at samarbejde med mine danske leverandører så meget som muligt. Er de ikke samarbejdsvillige, kan udlandet være en mulighed, der giver dig adgang til mange produkter.

Vil du gerne have fat i mig, kan du fange mig på LinkedIn.

Comments

 1. johnni christensen says

  hej
  jeg går og drømmer om at sælge værktøj over webshop, og har en dialog igang med en polsk importør/exportør af noget lækkert af slagsen. men er virkelig grøn og kan ikke helt se hvor jeg skal starte med hensyn til at sælge hans vare herhjemme.
  jeg tænker at jeg ik skal slå det stort op det første år, indtil jeg kan se om der er aftagere til dette virkelig lækre brand/produkt.
  har du/ i eventuelt et eksempel der kunne ligne mit lidt??
  tror måske et af mine spørgsmål kunne lyde sådan:

  hvordan kunne man videreformidle varen til en kunde??

Speak Your Mind

*